Održana radionica “RAD Studio in Action – Multi-device razvoj pravih native aplikacija”

em_13q2_hr_rad_studio_xe4_in_action_900x200

14.05.2013.

Radionica RAD Studio in Action LIVE! održana je u Zagrebu 14.05.2013. u kongresnom centru Nova Galerija.

 

Na ovoj radionici prikazan je uživo Embarcadero RAD Studio XE4 razvojni alat, a naglasak je stavljen na razvoj aplikacija za iOS platformu.

RAD Studio je multi-device razvojna platforma za brz razvoj i isporuku pravih native aplikacija i namijenjena je razvoju aplikacija za PC i MAC računala, tablete i pametne telefone. Na ovoj radionici vidjeli smo kako upravljati razvojem multi-device aplikacija kroz zajednički izvorni kod koristeći pri tome jedan razvojni tim, bez žrtvovanja performansi i u skladu s postavljenim rokovima. Prave native aplikacije nude brže izvođenje aplikacije i pružaju više kontrole, pojačanu sigurnost i bogatije korisničko iskustvo.

Ovu tehničku radionicu organizirao je Embarcadero u suradnji s tvrtkom KONTO d.o.o. Požega, predstavnikom Embarcadero Technologies za regiju Zapadnog Balkana. Teme su bile:

  • Multi-device razvoj pravih native aplikacija iz zajedničkog izvornog koda pri čemu su aplikacije automatski optimizirane za ciljane platforme;
  • Smanjenje složenosti i troškova razvoja kroz korištenje jednog razvojnog tima, zajedničkog izvornog koda, jednog budžeta i zajedničkih rokova;
  • Brza isporuka aplikacija na tržište kroz korištenje proširivog skupa gotovih komponenti.

Predavač je bio g. Pawel Glowacki, iz Embarcadero Technologies. Gospodin Glowacki je glavni Embarcadero europski evnađelist za razvojni alat Delphi koji je dio RAD Studio paketa.

Slajdove s radionice možete preuzeti ovdje, a ovdje se nalaze primjeri koji su korišteni tijekom radionice.

U galeriji koja slijedi možete pogledati slike s radionice.

[nggallery id=2]

 

Ukoliko se prepoznajete na nekoj od slika, pošaljite nam mail i rado ćemo Vam poslati sliku u punoj veličini.

Ovdje možete vidjeti i izvještaj o radionici na blogu predavača.