Objavljen RAD Studio 11!

Sa zadovoljstvom Vam javljamo da je objavljen novi RAD Studio 11. Novi Delphi i C++Builder donose desetke novih značajki, stotine ažuriranja, poboljšano korisničko iskustvo, poboljšana produktivnost i mnogo više.

Ovdje donosimo neke od novosti kako bi Vas privukli da ga isprobate sami a do kraja 9. mjeseca nudimo Vam 30% popusta na novu licencu ili 3 godine održavanja uz punu cijenu nove licence.

Koristite RAD na 4k+ zaslonima!

RAD Studio 11 dodaje podršku visokog DPI-ja IDE-u, omogućujući razvojnim programerima rad na većim zaslonima visoke razlučivosti. Potpuna podrška za najnovije 4k+ monitore visoke rezolucije poboljšava svakodnevne aktivnosti razvojnih programera s čišćim, oštrijim fontovima i ikonama te podrškom visoke razlučivosti u svim IDE prozorima, uključujući dizajnere VCL i FMX obrazaca i uređivač kodova.

FireMonkey za Windows sada koristi isti DP model (a ne Pixel model) svih platformi, nudeći značajna poboljšanja aplikacija koje se prikazuju na Windows HighDPI i 4K monitorima.

“Apsolutno volimo novi High DPI IDE u Delphi 11, čineći programiranje užitkom i razvojem oblika oštrim i dosljednim vremenu izvođenja. Konačno imamo pravi WYSIWYG Delphi IDE za hi-res ciljeve.”
Roy Woll, predsjednik, Woll2Woll Software

Koristite VCL stilove u vrijeme dizajna!

VCL Styles sada pruža podršku za vrijeme dizajna: Prototip elegantnih korisničkih sučelja pokazuju odmah u vrijeme dizajna kako će izgledati vaši stilizirani oblici i kontrole prilikom izvršenja.

Gledajte u vrijeme dizajna kako će stilovi utjecati na UI tijekom izvođenja poboljšava proces dizajna i testiranja za moderna UI-ja. Brže stvaranje boljih korisničkih suima posebno je korisno pri radu sa stilovima po kontroli.

“Novi visoki DPI IDE izgleda apsolutno prekrasno! Veliki pomagač ipak je podrška za dizajn VCL stilova, što mi olakšava vidjeti kako će moje aplikacije zapravo izgledati i osjećati se tijekom izvršenja- stvarno velika pomoć za mene!”
Ian Barker, MVP Embarcadera

Budite spremni za Windows 11

Podrška za dodjelu resursa za Windows 11 s integriranom MSIX generacijom. Komponenta WebBrowser za Windows, s podrškom za IE ActiveX i nova kontrola Microsoft WebView 2 (Edge sa sjedištem u Chromiumu).

Poboljšani VCL Form Designer za vizualnu izradu izvornih Windows aplikacija, s live savjetima i smjernicama za izgled. Poboljšani Delphi i C++ RTL za 32-bitni Windows i 64-bitni Windows.

Implementacija na Apple Silicon M-serije

Kompilirajte za macOS (M-serija Apple Silicon) i koristite novi univerzalni paket za AppStore. Sada možete kompilirati i za postojeće Intelove i za nove macOS procesore M serije (Apple Silicon). Kompiliranje najnovijih verzija procesora omogućuje najbrže performanse na svim platformama i podržava univerzalno pakiranje za macOS trgovinu aplikacijama.

“Uz RAD Studio 11 moguće je napraviti izvršni kod za macOS ARM. Budući da je novi M1 procesor nevjerojatno brz, više je nego važno stvoriti izvorne aplikacije za njega. Zato je RAD Studio 11 nezaobilazan za svakog Delphi Developera!
Roman Kassebaum, IRK

Kompiliranje za Android API 30!

Ažurirani ANDROID API i knjižnice – API 30, Google Play V3, Android X. Budite u toku s najnovijim zahtjevima za Android kako se platforma razvija.

To uključuje najnoviji API za naplatu (koji zahtijeva Trgovina Google Play). Poboljšani Delphi i C++ RTL za Android, uz podršku za Android API razinu 30. Podrška za nove “AndroidX” biblioteke. Komponenta kupnje putem aplikacije za pomoć pri unovčavanju aplikacija. Android rješenje Google Play biblioteka naplate Verzija 4. Poboljšana Platforma za primjenu FireMonkey za stvaranje izvornih Android ARMv7 aplikacija za Android 11, 10, Pie (9.0), Oreo (8.1)

Radite na daljinu!

Poboljšana podrška za udaljenu radnu površinu za VCL i IDE, pomažući razvojnim inženjerima da rade na daljinu. Poboljšano ispravljanje pogrešaka za udaljene i lokalne 64-bitne Windows aplikacije i macOS 64-bitne aplikacije (Intel i ARM). Poboljšana podrška za udaljenu radnu površinu povećava učinkovitost vašeg tima i poboljšava vaše rezultate.