Objavljen Embarcadero RAD Studio 10.2 Tokyo

RAD Studio 10.2 uvodi podršku za Linux i Multi-tenancy podršku za RAD Server

Embarcadero Technologies, (dio kompanije IDERA) kao vodeći ponuđač softverskih rješenja za razvoj aplikacija, objavio je RAD Studio 10.2. Ovo značajno izdanje uvodi podršku za Linux te nastavlja poboljšanja u kvaliteti i skalabilnosti. RAD Studio 10.2 uključuje brojne značajke, uključujući multi-tenancy podršku za RAD Server.

Novi Delphi Linux compiler omogućuje korisnicima da preuzmu nove ili postojeće aplikacije Windows Servera i prebace ih na Linux poslužitelje koji su puno više pristupačni. Dodatak podrške za Linux omogućuje RAD Studio programerima razvoj cross-platform aplikacija za sve najvažnije platforme – Windows, Linux, MacOS, iOS i Android uz sigurnost i brzinu koje donose native aplikacije.

Mi ne samo da pružamo Linux compiler za Delphi, već dajemo programerima poznate klase i pristup bazama podataka zajedno s integriranim iskustvom razvoja kao što nudimo i za Android, iOS, MacOS, i naravno Windows”, izjavio je Marco Cantu, RAD Studio voditelj proizvoda u Embarcaderu. Cantu je objasnio: „Mi smo uzbuđeni da možemo korisnicima smanjiti troškove servera tako da prekompajliraju svoje postojeće Windows Server aplikacije na Linux dobivajući pri tome brze i sigurne native aplikacije.”

Linux compiler također koristi RAD Server, Embarcaderovu vodeću platformu za REST srednji sloj i mobilne enterprise aplikacije (MEAP). „Broj jedan zahtjev od neovisnih proizvođača softvera (ISV-a) je podrška za upravljanje višestrukim implementacijama s istog servera”, komentirala je Sarina DuPont, RAD Server voditelj proizvoda u Embarcaderu. „Multi-tenancy podrška u kombinaciji s fleksibilnošću niže cijene Linux servera on-site ili u cloudu čini RAD Server idealnim izborom za kontrolu brze distribucije poslovnih podataka putem upravljivog API-a.”

Neka od poboljšanja koja donosi RAD Studio 10.2:

● C ++ Builder ima koristi od uvelike poboljšanih performansi C ++ kompajliranja, debuggiranja i podrške za velikom količinom memorije za linker.
● FireDAC (Embarcadero
biblioteka za pristup podacima visokih performansi) sada uključuje podršku za MariaDB, popularnu inačicu MySQL-a, koja se naširoko koristi na Linux-u. Osim toga, uređivanje podataka za vrijeme dizajna ubrzava prototipiranje aplikacija.
● FireMonkey (cross
platform GUI okvir), dodatno pojednostavljuje izazove razvoja cross-platform UI kroz povećanje upravljanja slikama s integriranom multi-threading podrškom kroz nove stilove za MacOS i Android uređaje, i dr.
● RAD Studio 10
.2 donosi poboljšanja sučelja u radu na projektu kroz podršku za visoku rezoluciju i dr.

Da bi detaljnije upoznali Embarcadero RAD Studio razvojni alat, posjetite službene stranice proizvođača. Za dodatne informacije i narudžbe možete se obratiti regionalnom partneru, tvrtki KONTO d.o.o. Požega.